Burza stredných škôl Kysucké Nové Mesto

Katarína Rudincová Novinky

 

Akú školu zvoliť, čo študovať a ktorým smerom sa uberať?

 

Výber povolania sprevádza človeka v niekoľkých fázach života. Prvé dôležité rozhodnutie musí človek urobiť už v 15 rokoch.

U niektorých žiakov základnej školy je výber jasný už dávno, ale pre tých, ktorí sa ešte stále rozhodujú, alebo zvažujú výber strednej školy sa v stredu 10. 01. 2024 v priestoroch Domu kultúry v Kysuckom Novom Meste uskutočnila Burza stredných škôl.

Určená bola pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl v okrese Kysucké Nové Mesto. Medzi zúčastnenými školami boli okrem našej Strednej odbornej školy strojníckej aj zástupcovia firiem KIA a SCHAEFFLER, s ktorými spolupracujeme v rámci duálneho vzdelávania a zvyšné tri stredné školy z Kysuckého Nového Mesta.

Našu školu veľmi pekne reprezentovali naši súčasní študenti : mechatronici Erik Michalík, Tomáš Stranianek, Michal Jasenovec zo IV. B triedy, mechanici počítačových sietí Maroš Žucha a Maroš Ďurajka, mechanik elektrotechnik Marián Mičech z III. A triedy. Chlapci vysvetľovali činnosť vystavených výrobkov, rozprávali o svojom odbore, o systéme štúdia, možnostiach uplatnenia, duálnom systéme vzdelávania. Cvičnú firmu BIOMED predstavili žiačky III. E triedy odboru TAP Ivana Veselá a Beáta Fučková.

Návštevníkov bolo veľa, mnohých zaujali naše vystavené výrobky, tak dúfame, že sme niekomu z nich padli do oka a v septembri sa už bude túlať po chodbách našej školy….

 

Organizátorom podujatia bolo Mesto KNM a Školský úrad Rudina, ktorým ďakujeme

za príjemnú atmosféru.

 

Mgr. Tatiana Suranová