Kysuckí Strojníci v Bratislave

Katarína Rudincová Novinky

 

Dňa 15 – 16. mája 2024 sme boli pozvaní do Záhorskej Bystrice, kde sme mali v živom vysielaní TV Markíza v relácii Teleráno prezentovať náš tím Kysuckých Strojníkov. Naša účasť vo vysielaní bola však zrušená, kvôli atentátu spáchaného na predsedu vlády SR. Keďže sme sa o zrušení dozvedeli až večer, ráno sme sa odhlásili z hotela a zabezpečil som náhradný program v podobe návštevy výstavy IDEB Defence Security v Bratislavskej Incheba EXPO Aréne.

Výstava bola zameraná na vojenskú, policajnú a hasičskú obrannú techniku najnovšej generácie. Veľkým prekvapením bolo, keď vedľa nášho služobného auta nečakane pristál vrtuľník Ministerstva vnútra SR. Mali sme príležitosť prezrieť si tento výnimočný stroj nielen zvnútra, ale aj z miesta pilota.

Návšteva výstavy nás obohatila o cenné zážitky a chlapci, ktorí premýšľajú nad prácou v silových zložkách SR dostali cenné informácie.

Z televízie Markíza nám bol prisľúbený náhradný termín, o ktorom nás budú včas informovať a dokonca dajú priestor aj spoločnosti Schaeffler Kysuce, s. r. o., ktorá je sponzorom nášho tímu.

 

Bc. Bohumil Belák